illusztráció

Először nyert vendégként a MOL Fehérvár

Először nyert vendégként a MOL Fehérvár

A MOL Fehérvár 2-0-ra nyert az MTK Budapest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 16. forduló:

MTK Budapest-MOL Fehérvár FC 0-2 (0-1)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Bognár
gólszerzők: Kodro (21.), Petrjak (94.)
sárga lap: Balázs B. (61.), Varju (82.), illetve Hangya (45.)

MTK:
Somodi – Palincsár (Dimitrov, 84.), Varju, Várkonyi, Nagy Zs., Balázs B. – Kocsis B. (Kovácsréti, a szünetben), Ramadani, Mezei (Kata, 69.), Grozav (Haraszti, 69.) – Miovski

MOL Fehérvár:
Kovács D. – Fiola, Lüftner, Stopira, Hangya (Heister, 70.) – Petrjak, Nego, Makarenko, Dárdai – Kodro (Alef, 87.), Nikolics (Zivzivadze, 69.)

A kezdés után a Fehérvár vette kézbe az irányítást, majd szerzett vezetést a 21. percben: Dárdai beívelését Kodro fejelte védhetetlenül a hazai kapuba. Az MTK játéka a védekezésre koncentrálódott, a hazaiak ritkán tudták helyzetig vinni a támadásaikat, és a fehérvári kaput azokból sem veszélyeztették. A vendégek pedig hiába voltak mezőnyfölényben, játékukban szintén nem volt további gólveszély. A szünet után pontosabb és gyorsabb játékra váltott az MTK, így közelebb került az ellenfél kapujához. A mezőny viszont kinyílt, változatos, hullámzó volt a küzdelem, melyben mindkét kapu előtt adódott lehetőség. A döntésre azonban egészen a végjátékig várni kellett: a 94. percben Petrjak volt eredményes. A gólt azonban VAR-ellenőrzés követte, de a fehérvári kontra előtt Fiola nem kézzel, hanem testtel blokkolt saját tizenhatosán belül, így hazai büntető helyett Bognár lefújta a találkozót. A Fehérvár először nyert vendégként a szezonban, korábbi idegenbeli meccsein négy döntetlen mellett három vereséget szenvedett. Az MTK nyolcadik hazai találkozóján negyedszer maradt alul.

Kapcsolódó cikkek