Sipõcz Richárd, miután gyõzött a szlovén Vito Dragic ellen a férfiak +100 kilogrammos súlycsoportjának vigaszági mérkõzésén a cselgáncs Budapest Grand Prix-n a Papp László-sportarénában 2019. július 14-én, fotó: Czagány Balázs/MTI

Egy magyar a bronzért küzdhet

Egy magyar a bronzért küzdhet

A +100 kilogrammos Sipőcz Richárd a bronzéremért küzdhet, míg a 100 kilós Cirjenics Miklós hetedik lett a Papp László Sportarénában zajló budapesti cselgáncs Grand Prix vasárnapi zárónapján.

Sipőcz Richárd negyedik meccsén, a vigaszágon a szlovén Vito Dragiccsal találkozott. Mindketten meglehetősen fáradtnak tűntek, de a Széchenyi Egyetem SE 18 éves versenyzője kétszer is földre vitte riválisát, és a második, utolsó másodpercben kapott vazaari már ippont ért. Sipőcz a bronzéremért az orosz Anton Krivobokovval csap majd össze, aki hét érmet gyűjtött eddig a World Tour (Grand Slam és Grand Prix) viadalokon.

Sipõcz Richárd (kékben) és a szlovén Vito Dragic a férfiak +100 kilogrammos súlycsoportjának vigaszági mérkõzésén a cselgáncs Budapest Grand Prix-n a Papp László-sportarénában 2019. július 14-én, fotó: Czagány Balázs/MTI
A két csuklóműtét után visszatért Cirjenics a vigaszágon a svéd Joakim Dvärbyval szállt szembe, aki ellen 1-0-ra állt a mérlege.

A World Tour-viadalokon kilenc éremnél tartó paksi dzsúdós csakhamar vazaarival vezetett, majd az ellenfél – némi videózás végén – egyenlített. Az aranypontig tartó hosszabbításból bő másfél perc telt el, amikor a svéd egy támasztott válldobásra kapott ipponnal nyert, így Cirjenics hetedikként zárt.

Az éremcsaták 17 órakor kezdődtek a Papp László Sportarénában.

Kapcsolódó cikkek