forrás: pixabay.com

Bronzméres még lehet Pupp Réka

Bronzméres még lehet Pupp Réka

Az 52 kilogrammos Pupp Réka a bronzéremért küzdhet az Abu-Dzabiban zajló, olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokság vasárnapi nyitónapján.

Az olimpiai ötödik helyezett, kétszeres Eb-bronzérmes Pupp – aki hetedik vb-jén szerepel – a nyolc között a japán Sirajsi Hibikivel szállt szembe, pályafutása során először. A szerény nemzetközi eredményekkel rendelkező rivális csaknem végig diktálta a tempót a négy perc alatt, amely csak intéseket hozott.

A nemzetközi szövetség eredményközlője szerint az első értékelt akcióig tartó hosszabbításból 45 másodperc telt el, amikor az ázsiai ellenfél földre csavarta az Atomerőmű SE versenyzőjét, és vazaarival nyert.

A súlycsoport ötkarikás pontversenyében hetedik, így gyakorlatilag párizsi kvótásnak tekinthető Puppra a vigaszágon elsőként a svájci Binta Ndiaye várt, akit legyőzött eddigi egyetlen találkozójukon. A 19 éves rivális legnagyobb sikere két ezüst volt a World Tour-sorozatban. A második csata derekán a tavalyi vb-n ötödik magyar vazaarit érően vitte földre ellenfelét, majd fél perccel az alapidő vége előtt egy fojtással vetett véget a küzdelemnek.

A 27 éves Pupp ellenfele a harmadik helyért kiírt meccsen a korábban Gyertyás Rózát búcsúztató Amandine Buchard lesz, akit igencsak jól ismer, ugyanis mind a hat eddigi összecsapásukon kikapott az olimpiai második, négyszeres vb-bronzérmes és kétszeres Európa-bajnok franciától.

Az éremcsatározások magyar idő szerint 16 órakor rajtolnak Abu-Dzabiban.

Kapcsolódó cikkek