Van, akinek sikerült

Van, akinek sikerült

Az 52 kilogrammos Pupp Réka megnyerte első mérkőzését és bejutott a 16 közé, a 66 kilós Szegedi Dániel viszont egy vereséggel búcsúzott a prágai cselgáncs Európa-bajnokság nyitónapján.

Elsőként Szegedit szólították tatamira a zárt kapuk mögött zajló Eb-n, a ceglédi versenyző a portugál színekben versenyző Sergiu Oleinickel került szembe, aki korábban moldovai országos bajnok is volt. A hónap elején rendezett junior Eb-n bronzérmes magyar – aki tavaly az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) is harmadik lett – kiegyenlített csatát vívott 16 évvel idősebb ellenfelével, a rendes mérkőzésidőben csak intésekre került sor.

Az aranypontig tartó hosszabbításban mindketten egyre jobban elfáradtak, és bő három perc elteltével a bíró harmadszor is figyelmeztette a 18 éves Szegedit, ami már a leléptetést jelentette. Szegedi így helyezetlenül zárta első felnőtt Eb-jét.

Nem sokkal később Pupp Réka is megkezdte szereplését, aki jelenleg olimpiai kvótás helyen áll a világranglistán. A paksi dzsúdós a komolyabb nemzetközi eredmény nélkül álló, moldovai Cristina Blanaruval szállt szembe, és csakhamar vazaarit kapott egy hátsó gáncsra. A vége előtt néhány másodperccel aztán a világ- és Európa-bajnok Braun Ákos tanítványa egy földharc során leszorította riválisát, így a bíró ippongyőzelmet hirdetett. A 16 között Puppra a svájci Fabienne Kocher vár. Az Eb nyitónapjának harmadik magyarja, a szintén tokiói utazónak számító Karakas Hedvig – aki októberben bronzérmes lett a budapesti Grand Slamen – erőnyerőként a nyolcaddöntőben kapcsolódik majd be az 57 kilogrammos súlycsoport küzdelmeibe.

A prágai O2 Arenában szombatig zajló, 69. Eb-n 40 ország 345 versenyzője szerepel.

Kapcsolódó cikkek