illusztráció, fotó: pixabay.com

Idén sem maradhat el a sportos vakáció

Idén sem maradhat el a sportos vakáció

Hetedjére rendezi meg Budapest Főváros Önkormányzata a fővárosi gyerekeket megcélzó Sportos vakáció a városban elnevezésű programját, amely iránt évről évre nagyobb az érdeklődés.

Az idén a Budapest 2019 Európa Fővárosa programsorozat keretében megvalósuló esemény céljairól a szervezők képviseletében Szobotka Gyöngyvér a keddi sajtótájékoztatón elmondta, az induláskor népszerűsíteni szerették volna a rendszeres testedzést, valamint a fiatalokat bevonzani a sport világába. Kiemelte: minden korosztálynak kínálnak programokat, a cselgáncstól kezdve a víváson, néptáncon, színpadi mozgáson és játékos ökölvíváson át a kézilabdáig.

A szervezésben sportszakemberek, edzők, híres sportolók is részt vesznek, a programok pedig egész nyáron ingyenesen látogathatók, azokba az érdeklődők előképzettség nélkül kapcsolódhatnak be.

Szobotka Gyöngyvér arról beszélt, kezdetekben kétezer gyereket mozgattak meg, tavaly viszont már 4500 volt a részvevők száma.

“A gyerekek körében nagyon népszerű a program, szájról szájra is terjed a híre”

– mondta.

Kamuti Jenő világbajnok, olimpiai ezüstérmes tőrvívó, a Nemzet Sportolója orvosként és sportolóként is a rendszeres mozgásra buzdít, és elmondta, hogy túl a nyolcvanadik életévén sem tudja sport nélkül elképzelni az életét.

“Az én drogom a mozgás”

– emelte ki.

illusztráció, fotó: pixabay.com

Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke hangsúlyozta, a cselgáncs a kezdetektől része a programnak, amelyet továbbra is támogatni kívánnak, mert példaértékű, hogy az iskolai tanév szünetében is mozgáslehetőséget biztosít a fiataloknak.

“Nemcsak az a fontos, hogy minden gyerek megtanuljon úszni, hanem az is, hogy megtanuljon esni”

– hangsúlyozta az elnök.

Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke arról beszélt, hogy háromgyermekes apukaként nagyon jól tudja, milyen nagy problémát jelent a szülőknek, hogy mit kezdjenek a gyerekekkel a két és fél hónapos nyári szünetben. Kiemelte, a sportos vakáció programsorozat mindenki számára kedvező megoldást kínál.

A sajtótájékoztatón résztvevő sportolók – például Karakas Hedvig cselgáncsozó, Márton Anna kardvívó – felidézték gyerekkori élményeiket, hogy a szünidőt állandó mozgással töltötték, és jó lenne, ha a “mai fiatalok sem csak a kütyüiket nyomkodnák”.

Gárdos Gábor vívó mesteredző örömmel számolt be arról, hogy a sportos vakáció alatt az MTK vívószakosztályában nemcsak a gyerekek, hanem az őket kísérő szülők is kipróbálhatják a vívást.
A helyszínekről és a részletekről további információkat a program honlapján találhatnak az érdeklődők.

Kapcsolódó cikkek