forrás: pixabay.com

Az Újpest győzött a Paks felújított stadionjában

Az Újpest győzött a Paks felújított stadionjában

Az Újpest 2-1-re legyőzte szombaton a házigazda Paksot a labdarúgó OTP Bank Liga 2020/21-es szezonjának első fordulójában.

A fővárosi lila-fehérek 2015. október 17. óta nem kaptak ki a Pakstól, azóta három döntetlen mellett ez már a 11. sikerük volt. Ezzel a találkozóval avatták fel a felújított Fehérvári úti stadiont.

OTP Bank Liga, 1. forduló:

Paksi FC-Újpest FC 1-2 (0-1)
Paks, 3870 néző, v: Farkas Á.
gólszerző: Ádám (76.), illetve Simon K. (17., 62.)
sárga lap: Lenzsér (31.), Szélpál (69.), illetve Bjelos (87.)

Paksi FC:
Holczer – Osváth, Szélpál, Lenzsér, Szabó J. – Haraszti (Bertus, 63.), Windecker, Bognár, Szakály D. (Hahn, 63.) – Böde (Sajbán, 74.), Ádám

Újpest FC:
Banai – Pauljevic, Máté, Ristevski, Burekovic – Nwobodo, Mitrovic (Szakály P., 101.), Onovo – Simon K. (Csongvai, 100.), Gigic (Bjelos, 82.), Bacsa

Az első félidőben a játék képe alapján is jobb volt az Újpest, de a hivatalos statisztika is azt támasztotta alá, hogy a lila-fehérek játszanak veszélyesebben. A fővárosiak viszonylag hamar vezetést szereztek, utána a kapufát is eltalálták egyszer, és a paksi kapusnak összességében több dolga volt az első 45 percben, mint a vendégek hálóőrének.

Fordulás után újabb újpesti helyzetek voltak, majd a második fővárosi gól is megszületett. Ezt megelőzően azonban hat-hét percig állt a játék, mert a pálya locsolórendszerének egy része váratlanul beindult.

A paksiak nagyon lassan tértek magukhoz, de 15 perccel a lefújás előtt egygólosra csökkentették a különbséget. A játékvezető a locsolórendszer okozta kényszerszünet miatt 11 percet hosszabbított, de a Paksnak ez sem volt elég az egyenlítéshez, így az Újpest elvitte a három pontot a Fehérvári úti stadionból.

Kapcsolódó cikkek