forrás: pixabay.com

A ZTE kispesti győzelmével indult a szezon

A ZTE kispesti győzelmével indult a szezon

A ZTE 1-0-ra nyert a Honvéd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 2022/23-as idényének pénteki nyitómérkőzésén.

OTP Bank Liga, 1. forduló:

Budapest Honvéd-ZTE FC 0-1 (0-0)

Bozsik Aréna, 4084 néző, v.: Bogár
gólszerző: Ubochioma (47.)
sárga lap: Bocskay (68.), Prenga (77.), Zsótér (88.), illetve Gergényi (57.), Kálnoki-Kis (68.), Bedi (89.)

Budapest Honvéd:
Szappanos – Jónsson, Szabó (B. Traoré, 88.), Prenga, Lovric, Tamás – Mitrovic (Plakushchenko, 67.), Zsótér, Bocskay – Lukic (Kocsis, 74.), Ennin

ZTE FC:
Demjén – Gergényi, Mocsi, Kálnoki-Kis, Bedi – Ubochioma, Sankovic, Tajti, Májer (Huszi, 57.) – Szalay (Mim, 64.), Németh (Manzinga, a szünetben)

Mindkét együttes kispadján új vezetőedző ült, a hazaiaknál a skót Tam Courts, a vendégeknél a korábban az FTC-nél dolgozó holland Ricardo Moniz debütált.

A találkozót a ZTE kezdte jobban, elsősorban Tajti révén veszélyeztetett, a középpályás egy szép távoli lövéssel a kapufát is eltalálta. A hazaiak a félidő közepén “érkeztek meg” a meccsbe, ekkor Lukic előtt adódott nagy lehetőség, de fejese célt tévesztett. A fordulást követően gyorsan előnybe került a felkészülés során az olasz bajnok AC Milant is legyőző Zalaegerszeg, egy hatalmas bedobás után a lecsorgót Ubochioma bombázta a léc alá. A 65. percben Szappanos, a Honvéd kapusa óriási bravúrral tartotta meccsben csapatát.

A kispestiek hátrányban mindent megpróbáltak, a végén már négy csatárral rohamoztak, a ZTE védelme azonban hárította a próbálkozásokat.

Kapcsolódó cikkek