stadion üres székei (illusztráció), forrás: pixabay.com

A sereghajtó is legyőzte az Újpestet

A sereghajtó is legyőzte az Újpestet

A Kisvárda 4-0-ra nyert szombaton a vendég Újpest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga idei utolsó, 17. fordulójában, gólzáporos sikerének köszönhetően pedig elmozdult a sereghajtó pozícióból.

A fővárosi együttes immár hét kör óta nyeretlen, ebben az időszakban mindössze egy pontot gyűjtött.

OTP Bank Liga, 17. forduló:

Kisvárda Master Good-Újpest FC 4-0 (1-0)

Kisvárda, Várkerti Stadion, 1815 néző, v.: Rúsz
gólszerzők: Ilievski (34., 53.), Navratil (46.), Nikolov (67.)
sárga lap: Széles (48.), Jovicic (57.), illetve Csoboth (27.), Mack (49.)

Kisvárda Master Good:

Petkovic – Széles, Jovicic, Alic – Cipetic (Stefan, 81.), Nikolov (Ponomarenko, 81.), Lukas, Ilievski (Czékus, 73.) – Makowski (Ötvös, 80.) – Navratil (Mesanovic, 73.), Camaj

Újpest FC:

Molnár Zs. – Kastrati, Anculasz, Kosanovic – Varga B. (Kiss T., 57.), Mack, Onovo (Mörschel, 41.), Tajti, Tamás (Pauljevic, 83.) – Ambrose (Sasere, 57.), Csoboth (Jürgens, 57.)

Az első félidőben sokáig nem történt említésre méltó esemény. Többet volt a labda a hazaiaknál, akik azonban egyáltalán nem jelentettek veszélyt a kapura. A másik oldalon az Újpest megpróbált gyors kontrákkal zavart okozni, de egy kivétellel ezek sem hoztak gólhelyzetet: a 25. percben Tamás bal oldali remek beadása teljesen üresen találta Vargát a kapu előtt, ő azonban három méterről mellé lőtt. Bő félóra elteltével Ilievski nagyszerű megmozdulásával megszerezte a vezetést a szervezettebben játszó Kisvárda, az előny pedig közvetlenül a szünet előtt akár kétgólosra is nőhetett volna, de Makowski lövését hárítani tudta Molnár.

Ami nem sikerült az első félidő végén, az összejött a második elején: a fordulást követően gyakorlatilag az első támadásból bevette a kaput a hazai csapat, az elalvó újpesti védelem asszisztálása mellett Navratil lőtte ki a bal alsó sarkot.

Néhány perccel később aztán végleg eldőlt a három pont sorsa, miután a hibázó újpesti kapus mellett a macedón Mario Ilievski megszerezte a második találatát is. A lila-fehérek cserékkel frissítettek, hajtottak a szépítésért, de Nikolov remek kapáslövésével mégis a Várda növelte tovább az előnyét. A házigazdák biztos vezetésük tudatában sem álltak le, de többször már nem sikerült betalálniuk, mint ahogy az Újpestnek sem jött össze a becsületgól.

Kapcsolódó cikkek