forrás: pixabay.com

A Paksnak sikerült

A Paksnak sikerült

A Paks 3-2-re győzött a sereghajtó Vasas vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén.

A paksiak sorozatban aratott negyedik sikerükkel feljöttek a harmadik helyre, míg a Magyar Kupában elődöntős angyalföldiek immár nyolc kör óta nyeretlenek.

OTP Bank Liga, 24. forduló:

Vasas FC-Paksi FC 2-3 (0-1)
Illovszky Rudolf Stadion, v.: Bognár
gólszerzők: Holender (80.), Berecz (90.), illetve Hahn (24.), Böde (55., 73.)
sárga lap: Otigba (22.)

Vasas FC:

Uram – Szivacski, Otigba, Iyinbor, Silye (Deutsch, 73.) – Hidi P. (Hidi M, 59.), Berecz, Urblik (Szalai J., a szünetben) – Holender, Balogh N. (Ihrig-Farkas, a szünetben), Szilágyi K. (Sztojka, 73.)

Paksi FC:

Nagy G. – Vas, Kinyik, Szabó J. – Osváth, Papp (Haraszti, 64.), Windecker, Balogh B., Bőle (Sajbán, a szünetben) – Hahn (Böde, a szünetben), Varga B. (Haris, 71.)

Bár a Paks letámadással próbálkozott a mérkőzés elején, és ezt nem is csinálta rosszul, mégis kifejezetten alacsony színvonalú volt a játék a rengeteg pontatlanság és technikai hiba miatt.

Egy vendéglehetőséget leszámítva eseménytelen mezőnyjátékkal teltek a percek, majd a második helyzetét gólra váltotta a zöld-fehér csapat. A paksi vezetés hatására megélénkült a meccs, az angyalföldiek magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, akár egyenlíthettek volna is, de egy ízben Nagy védett bravúrosan, másik alkalommal pedig a kapufa segítette ki.

A térfélcserét követően lendületesen kezdett a Paks, erőfeszítését pedig siker koronázta, mert a csereként beállt Böde fejesével megduplázta előnyét.

A forgatókönyv hasonló volt az első félidőhöz, ugyanis a gól után a fővárosi együttes vette át az irányítást, helyzetei is voltak, de azok mind kimaradtak. A kegyelemdöfést aztán Böde második találata jelentette, amely végérvényesen eldöntötte a három pont sorsát. A hajrában a fővárosiak küzdöttek tovább becsülettel, fel is zárkóztak egy gólra, de ez sovány vigaszt jelentett az egyre reménytelenebb helyzetben lévő csapatnak és szurkolóinak.

Kapcsolódó cikkek