stadion üres székei (illusztráció), forrás: pixabay.com

A Fehérvár legyőzésével kezdte a tavaszt a ZTE

A Fehérvár legyőzésével kezdte a tavaszt a ZTE

A bennmaradásért küzdő Zalaegerszeg 3-1-re legyőzte a vendég és a harmadik helyen álló Fehérvárt a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának szombat kora délutáni mérkőzésén.

A Fejér vármegyei együttes hét veretlenül megvívott találkozó után kapott ki újfent az élvonalban, a zalaiak pedig az idénybeli ötödik sikerükkel elmozdultak a kiesést jelentő utolsó előtti pozícióról.

OTP Bank Liga, 18. forduló:

Zalaegerszegi TE-Fehérvár FC 3-1 (2-0)

Zalaegerszeg, 2479 néző, v.: Vad II.
gólszerzők: Mance (8., 47.), Croizet (86.), illetve Csongvai (73.)
sárga lap: Várkonyi (72.), illetve Tóth T. (29.), Csongvai (86.)

Zalaegerszegi TE FC:
Dombó – Medgyes (Mim, 79.), Szafronov, Evangelu (Csóka, 33.), Várkonyi – Sankovic, Szendrei – Kiss B. (Croizet, 79.), Bedi, Sajbán – Mance (Németh D., 89.)

Fehérvár FC:
Tóth B. – Bese (Simut, 72.), Serafimov, Spandler, Csongvai, Schön – Katona M. (Pető, 84.), Rúben Pinto (Berki, 59.), Christensen – Tóth T., Kastrati (Kovács P., 84.)

Február elejéhez képest kellemesnek mondható, napsütés idő fogadta a csapatokat a zalai gyepen, melyen az első pillanattól kezdve hatékonyabb volt a hazai együttes. A horvát Antonio Mance a mérkőzés elején, valamint közvetlenül a szünet előtt is betalált, de nem csak ezért volt megérdemelt a ZTE kétgólos félidei vezetése. A téli szünetet a kiesést jelentő 11. helyen töltő hazai együttes ugyanis 50-50 százalékos labdabirtoklási arány mellett többet próbálkozott és többször is találta el a kaput.

Egygólos vezetésnél ugyanakkor a hazai szurkolók izgulhattak egy pillanatra, amikor a csereként beállt Csóka hátáról egy fehérvári szöglet után a saját kapuja felé pattant a labda, de a kapufa “kisegítette” a védőt és csapatát.

Fordulás után a játék képe annyiban változott, hogy miközben kiegyenlített volt a labdabirtoklási arány, idővel egyre veszélyesebbé vált a Fehérvár játéka. Egy ízben Mance megszerezhette volna a mesterhármast jelentő találatot, de Tóth Balázs nagyot védett, majd egy szabadrúgást a hajrához közeledve Csongvai tekert szépen, 20 méterről a zalaiak kapujának jobb felső sarkába. Az utolsó tíz percben mindkét együttes vezetőedzője cserékkel próbált frissíteni saját csapatán, ez pedig a Zalaegerszegnek hozta meg a győzelmet és a három pontot érő gólt, Croizet ugyanis hét perccel a beállása után – a vendégek kapusának “segítségével” – szépen lőtt a kapuba egy jobb oldali szabadrúgást.

Kapcsolódó cikkek