Pótszabadságot kezdeményez a szülőknek a Mi Hazánk Mozgalom

Pótszabadságot kezdeményez a szülőknek a Mi Hazánk Mozgalom

Erről beszélt a jobboldali párt alelnöke vasárnap Budapesten.
Novák Előd az Emberi Erőforrások Minisztériumának székhelye előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta: az erről szóló határozati javaslatot vasárnap nyújtották be az Országgyűlésnek.

Kiemelte: a koronavírus-járvány miatt szünetelő intézmények, illetve az otthoni oktatás miatt a kisgyermekes szülőkre rendkívül sok plusz feladat hárul, szabadságaik pedig többnyire kimerültek. Azt javasolják, hogy havonta szülőnként 10 nappal, a gyermeküket egyedül nevelők esetében pedig duplájával emeljék meg a pótszabadságot a munkáltatók állami költségvetési kompenzálásával.

“Költségvetési forrásként az úgynevezett romaintegrációra szánt ‘mint feneketlen kútba öntött és szétlopott milliárdokat’ javasolják, illetve egy valódi szolidaritási bankadót”

– fogalmazott Novák Előd.

A párt alelnöke kiemelte: a szülőket jelenleg hátrány éri a többi munkavállalóval szemben, idén nem dönthetnek szabadon az éves fizetett szabadságuknak sem az időpontjáról, sem az eltöltésének módjáról. Gyakorlatilag állami feladatot kell ellássanak szabadságuk jogcímén az intézmények helyett. A Mi Hazánk Mozgalom szorgalmazza továbbá az óvodák folyamatos nyári nyitvatartását is.

Kapcsolódó cikkek