Novák Katalin

Novák Katalin: a kormány mindent megtesz az élet védelmében

Novák Katalin: a kormány mindent megtesz az élet védelmében

Az Orbán-kormány megpróbál mindent megtenni annak érdekében, hogy megvédje a családot, az életet. Erről beszélt az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn Budapesten.

Novák Katalin angolul szólalt fel egy hálaadási gálavacsorán, amely a magyar-amerikai együttműködést ünnepelte a vallási kisebbségek védelmében. Az eseményt a II. Nemzetközi konferencia a keresztényüldözésről című rendezvény keretében tartották.

Az államtitkár azt mondta, örül, hogy olyan országban élhet, ahol “szabadon lehet megélni a hitet, jólét és stabilitás van”.

“Sok családtagját üldözték a hite miatt a kommunizmus idején”

– idézte fel.

Úgy vélekedett: ha az európaiak valóban tisztelik azokat, akiket üldöznek a kereszténységük miatt, akkor tartoznak nekik azzal, hogy ők nem adják fel a saját keresztény hitüket, kultúrájukat, identitásukat.

“A jólét, a kényelmes életkörülmények miatt az európaiak nem érzik veszélyben a hitüket, amelyet így hajlamosak feladni. Ez azonban tiszteletlenség az üldözött keresztényekkel szemben”

– vélekedett Novák Katalin.

“Meg kell óvni a keresztény hitet”

– nyomatékosította, és hozzátette, hogy ezért nagyon hálás a kormánynak, amely nemcsak beszél erről, hanem tesz is az ügyért.

Kitért rá, hogy 2011 óta új alaptörvény van Magyarországon. A jogszabály úgy fogalmaz:

“büszkék vagyunk arra, hogy Szent István királyunk ezer évvel ezelőtt szilárd alapokra helyezte a magyar államot, és hazánkat a keresztény Európa részévé tette”

– közölte.

Magyarország keresztény kultúrájának védelme az állam minden szervének kötelessége – idézte az alaptörvény egy másik részét az államtitkár.

Köszönetet mondott, amiért az Egyesült Államokban partnereket találtak a családot és az életet védő (pro-family, pro-life) megközelítésükhöz.

“Európában egyetlen olyan állam sincs, ahol elegendő gyermek születne”

– emelte ki Novák Katalin, úgy értékelve a folyamatot, hogy annak iránya rossz. Az üldözött keresztények ezzel szemben olyan helyeken élnek, ahol növekszik a népesség.

“Magyarországon a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg”

– hangsúlyozta.

Szintén az alaptörvényből idézve az államtitkár hozzátette, hogy a házasságot mint férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget védik.

Novák Katalin kiemelte, hogy a legalább négygyermekes anyáknak januártól nem kell majd személyi jövedelemadót fizetniük.

“Rég nem volt annyi házasságkötés, mint most, negyvenéves csúcs dőlt meg”

– mondta az államtitkár.

Kapcsolódó cikkek