Korrupció gyanúja miatt feljelentést tett a Mi Hazánk

Korrupció gyanúja miatt feljelentést tett a Mi Hazánk

A DK-s vezetésű Újbuda önkormányzatában "elburjánzott" korrupció miatt feljelentést tett a Mi Hazánk Mozgalom. Ezt jelentette be a párt alelnöke szombaton sajtótájékoztatón, Budapesten.
A XI. kerület önkormányzata, a DK-s alpolgármester utasítására, versenyeztetés nélkül az MSZP helyi elnökségi tagjának vezetésével működő Ázsia Boltból vásárolt 13 millió forintért túlárazott tartós élelmiszert – közölte Novák Előd, aki a kerület önkormányzati képviselője is egyben.

A megvásárolt élelmiszereket tartalmazó csomagokat ezt követően 5300 forintért árulták az újbudai polgároknak, szociális intézkedésként beállítva az akciót – tette hozzá a politikus. Mint elmondta, a márciusban összeállított csomagokat a koronavírus-járvány első hulláma idején úgy hirdették a kerületi lapban, hogy annak megvásárlásával a helyiek elkerülhetik a bolti beszerzéssel járó fertőzésveszélyt.

“A 16 féle rossz minőségű, egészségtelen termékből álló csomagok az önkormányzat nyakán maradtak; a 3 ezer csomagból csak 43-at tudtak eladni”

– közölte.

A beszerzésre a DK alpolgármesterének, Bakai-Nagy Zitának a nyomására került sor, ő utasította az önkormányzat üzemeltető cégének vezetőjét, hogy versenyeztetés helyett kifejezetten az MSZP helyi elnökségi tagja, Baráz András vezetésével működő, nem is Újbudán működő Ázsia Boltból vásárolják a termékeket – ismertette.

Közlése szerint, a 13 millió forinton felül 381 000 forintot fizetett az önkormányzat a szállításért, illetve a 9 000 reklámzacskóért további 405 000 forintot.

Példaként említette, hogy a 6 000 liter tejből 161 dobozt selejtezni kellett, a szintén 6 000 kenyér darabjáért 480 forintot fizettek, a rizs kilójáért pedig 565 forintot.
Szerinte a termékek bármilyen nagyáruházban olcsóbban beszerezhetőek lettek volna, a kenyér például 200 forintért, a rizs pedig 350 forintért.

“Ugyanakkor a cukrot is 300 forintért, vagyis a piaci ár feletti áron vették kilónként”

– mondta a politikus.

Kapcsolódó cikkek