Hohn Krisztina: hatékonyabban kell fellépni a nők elleni erőszak ellen

Hohn Krisztina: hatékonyabban kell fellépni a nők elleni erőszak ellen

Az LMP a nők elleni erőszak felszámolásának világnapján továbbra is az isztambuli egyezmény ratifikálását szorgalmazza. A párt ennek érdekében ismét határozati javaslatot terjeszt a Ház elé. Ezt mondta hétfői sajtótájékoztatóján a frakció képviselője.

Az egyezmény rendszeres statisztika készítésére kötelezné az államot. A büntető törvénykönyv szigorítása is szükségessé válna, a rendőröknek pedig képzést kellene biztosítani a családon belüli erőszak kezelésére – sorolta az egyezmény ratifikálásának előnyeit a képviselő.

“Az elkövetőknek kezelést kellene kapniuk, és az áldozatoknak is megfelelő segítséget kellene nyújtani”

– fűzte hozzá, majd kijelentette,

Magyarországon milliós nagyságrendű azok száma, akiket lelki erőszak ért a családjában, százezreket ért fizikai erőszak, míg csaknem 300 000-re tehető azok száma, akik nemi erőszak áldozatai voltak.

Úgy ítélte meg, hogy gyakran nem indul eljárás a befolyásos elkövetők ellen. Mégsem láthatók a megfelelő intézkedések – sérelmezte, és cáfolta az igazságügyi miniszter állítását, aki szerint Magyarországon jó helyzetben vannak a nők, mert a kormány sokat tesz a családon belüli erőszak ellen.

“A zsarolási ügyek kivizsgálása a rendőrség dolga”

– jelentette ki egy kérdésre, amely a DK esetleges érintettségét vetette fel a Borkai-üggyel kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkek