LMP: Elfogadhatatlan építményadók

LMP: Elfogadhatatlan építményadók

Az Országgyűlés Önkormányzati és területfejlesztési bizottságának tagja arra hívta fel a figyelmet, hogy a napokban több önkormányzat is levélben értesítette a helyi lakosokat, hogy az építményadót a magánszemélyek ingatlanjaira is ki fogják vetni.

A politikus elfogadhatatlannak nevezte az intézkedést, mert abban pártja egy általános ingatlanadó bevezetésének lehetőségét látja. Hozzátette, hogy az építményadó újabb terheket tesz a lakosság vállaira.

Az LMP az ügyben kérdésekkel fordul a Belügyminisztériumhoz, mert meg akarják tudni, hogy hány településen akarják kivetni ezt az adófajtát. Egyúttal arra is kíváncsiak, hogy a kormányzat be akarja-e vezetni az általános ingatlanadót. Végül arra is rákérdeznek, hogy a kormány miért kívánja „az elhibázott költségvetési politika terheit az önkormányzatokra hárítani” – mondta a politikus.

Egy más témában feltett kérdésre azt felelte, hogy az LMP hajlandó lesz támogatni az uniós pénzügyi szerződéshez való csatlakozást, ha abban szerepel a spekulációs tőke megadóztatása.

Kapcsolódó cikkek