LMP: az alapoktól kell újratervezni a költségvetést

LMP: az alapoktól kell újratervezni a költségvetést

Az LMP véleménye szerint az alapoktól kell újratervezni a költségvetést és eredeti formájába kell visszaállítani a Költségvetési Tanácsot. Ezt jelentette ki keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Vágó Gábor.

A politikus, aki megismételte korábbi kijelentését, miszerint a jövő évi büdzsé halva született”, érvként hozta fel, hogy miközben a makropályával is gondok vannak, még azt sem lehet látni, hogy a fő számok tarthatóak lesznek-e.
A kiszámíthatatlanság milliárdokba kerül az adófizetőknek, ezért az LMP szerint meg kell nyomni a reset gombot” és a 2013-as büdzsét újra kell tervezni az alapoktól – hangsúlyozta.
Az új költségvetés megalkotásakor a korábban meghatározott dátumokhoz kellene ragaszkodni és azt a hagyományokhoz híven szeptember 30-ig kellene benyújtani azt. Ekkor talán lenne rá remény, hogy egy jó büdzsé szülessen – mondta Vágó Gábor.
A politikus egyúttal azt is követelte a kormánytól, hogy a régi formájában állítsák helyre a Költségvetési Tanácsot, mert nyilvánvaló, hogy Matolcsy György és minisztériuma nem képes épkézláb módon megtervezni a költségvetést”.
A képviselő hangsúlyozta, hogy ha egy független apparátus ellenőrizné a tervezési folyamatot, akkor az biztosítaná az átláthatóságot. A biztos tervezés pedig kiszámíthatóságot jelent, ami milliárdokat hozhat az államnak – mondta zárásként

Kapcsolódó cikkek