LMP: ezt üzeni augusztus 20. szellemisége

LMP: ezt üzeni augusztus 20. szellemisége

Augusztus 20. szellemisége azt üzeni a magyaroknak, hogy széthúzás helyett együtt kell működniük, el kell fogadniuk egymás másságát. Ezt írta az LMP az államalapítás ünnepének alkalmából megírt közleményében.

“Augusztus 20. mindannyiunknak mást jelent, mégis együtt tudjuk ünnepelni Szent István királyunk napját, az államalapítás és az új kenyér ünnepét”

– tették hozzá.

A párt felhívta a figyelmet, hogy mindenki felelősséggel tartozik a következő generációknak, ezért kötelesség környezeti és társadalmi szempontból is olyan Magyarországot teremteni, “ahol gyermekeinknek és unokáinknak is jó lesz élniük”. Megjegyezték: a tűzijáték

“minden eddiginél több közpénzt fog felemészteni”.

A kormány bevallása szerint 1,3 milliárd forintot költ rá, amelynek keretében 40 000 rakétát fognak fellőni, amely nyolcszorosa a 2019-es számnak. Nincs helye luxuskiadásoknak a jelenlegi gazdasági és társadalmi krízis közepette! – írta az LMP.

“Ráadásul a tűzijáték idejétmúlt, környezetszennyező, amit Európa számos városában felváltottak alternatív eszközökkel. Ahhoz, hogy élhető és fenntartható örökséget hagyjunk utódainkra, fokozottan kell figyelnünk a környezet védelmére is minden szinten. A 2022-es kormányváltást követően ez alappillére lesz az új kormánynak”

– írták.

Kapcsolódó cikkek