Ezt ígéri a Mi Hazánk

Ezt ígéri a Mi Hazánk

Új korszakhoz új megoldásokra van szükség: a Mi Hazánk az egyetlen párt, amely írni-olvasni tudáshoz kötné a szavazati jogot közleményük szerint.

“Mind a balliberális tömb, mind a Fidesz olcsón megvásárolható szavazóréteget lát azokban az emberekben, akik a legalapvetőbb tájékozódásra sem képesek. Az ország vezetésébe való beleszólásnak alapvető feltétele a tájékozottság, ráadásul a tanulatlan, szegényebb rétegek, jellemzően a cigányság szavazatának megvásárlása az elmúlt harminc év választási csalásainak melegágya volt. Az a módosítás, amire most készül a kormány, hogy fényképezni lehet a szavazólapot, könnyebbé teszi ezeket a csalásokat, holott ennek megfékezésére lenne szükség.

Ez a felvetésünk nem idegen a magyar jogrendszertől, hiszen például gépkocsit sem lehet vezetni általános iskolai végzettség nélkül, ezt éppen a jelenlegi kormány vezette be.

Az ország vezetésébe való beleszóláshoz pedig ugyanúgy elvárható az, hogy valaki a legelemibb információszerzési módnak birtokában legyen. Nem lehet megalapozott döntést hozni az ország jövőjéről a Mi Hazánk szerint, ha az ember nem is ismerheti meg a pártok elképzeléseit ” – fogalmazott Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese, független országgyűlési képviselő

Kapcsolódó cikkek