fotó: pixabay.com

Minden gyermek tanuljon meg úszni!

Minden gyermek tanuljon meg úszni!

Elindul az Úszó Nemzet Program részeként kidolgozott "Minden gyermek tanuljon meg úszni!" alprogram. Ezt közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szombaton.

A skeresen zárult pilot program után 2022 február elsején indul el az alprogram.

Emlékeztettek, a Magyar Úszó Szövetségben kidolgozott, a magyar kormány finanszírozásával induló program kimondott célja, hogy minden gyermek tanuljon meg úszni.

A több éves előkészítő munkát követően elinduló, ütemekre bontott program keretein belül 2028-ig több mint háromszáz létesítmény bevonásával, több mint háromszázezer gyermek elérése a cél. Az egyedülálló program részeként az iskolai tanrendbe beillesztve, testnevelés óra keretében, ingyenesen zajlik az oktatás az erre felkészített szakemberekkel.

Az oktatási terv végére a tanulók képesek lesznek három úszásnemben száz métert folyamatosan, megállás nélkül leúszni, és otthonosan, biztonságosan mozogni a mélyvízben.

A program első körben húsz városban mintegy tizenkétezer óvodai nagycsoportos és kisiskolás korú gyermek bevonásával indul, a bevont városok és résztvevők köre a későbbiekben ütemenként bővül.

Kapcsolódó cikkek