fotó: pixabay.com

Beköszöntött a tavasz, vége a síszezonnak

Beköszöntött a tavasz, vége a síszezonnak

Több mint ötvenegyezren síeltek idén az eplényi síarénában, ahol 93 nap után vasárnap zárták le a szezont. Erről beszélt a síközpont marketingvezetője.

László Márk elmondta,

az eplényi síaréna december elsején nyitotta a szezont rekordot jelentő 70 centiméteres átlagos hómélységgel.

A szezon alatt végig nyitva volt az 1048 méter hosszú A1-es pálya, és 78 napon át lehetett síelni mellette az egy kilométeres A7-es pályán, valamint a 209 méteres Q3-as átkötő szakaszon. A szezon közepén az A4-es, az A6-os és a Q2-es és a Q7-es pályákat is megnyitották, melyekkel összesen majdnem öt kilométeres pályarendszer állt a síelők rendelkezésére.

fotó: pixabay.com

A marketing vezető tájékoztatása szerint, a nagy szél miatti ötnapos üzemszünet kivételével,

a négyüléses sífelvonó megállás nélkül működött, a szezon során hóágyúikkal mintegy 200 000 köbméter havat gyártottak a pályákra, síoktatásban pedig csaknem nyolcezren vettek részt idén.

A téli sportok szerelmeseit még egy ingyenes utolsó csúszásra várják szombaton – amikor már gyalogosan is fel lehet libegőzni a hegyre -, aztán megkezdődik a felkészülés a tavaszi szezonra. Március utolsó hétvégéjétől a négyüléses és a kétüléses felvonók már a turistákat szállítják az Ámos-hegyi kilátóhoz és panorámabárhoz, ahonnan jó idő esetén a Balatonig is ellátni.

“A gyerekeket Eplényben tavasztól őszig játéksziget várja, a völgyben ingyenesen használható a trambulin, az ugrálóvár, a mászófal, a hegytetőn pedig a kilátóig egy mezítlábas ösvény is vezet”

– tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek