Elege van ebből a Mi Hazánknak

Elege van ebből a Mi Hazánknak

A főváros forgalmas útvonalain kijelölt kerékpársávok megszüntetéséért, illetve áthelyezéséért gyűjt aláírásokat a Mi Hazánk Mozgalom. Ezt jelentette be a párt elnökhelyettese kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

Ez azért szükséges, mert Karácsony Gergely főpolgármester”saját mániája” miatt a kerékpársávok kijelölésével megbénította a főváros közlekedését, ami

“teljesen összeomlott az iskolakezdés napján”

– közölte Dúró Dóra.

Az összegyűjtött szignókat elküldik a főpolgármesternek, egyben felszólítják a városvezetőt a “káoszt okozó döntés” megváltoztatására – tette hozzá. A politikus úgy vélekedett, hogy

“ami Orbán Viktornak a foci, az Karácsony Gergelynek  bicikli, ha erről van szó más szempont nem érdekli”.

A Mi Hazánk szerint, a kerékpársávoknak nincs létjogosultsága a Nagykörúton és a főútvonalakon, illetve a kerékpár nem tudja minden esetben helyettesíteni az autót.
Ugyanakkor – folytatta – a jelenlegi megoldás, a kerékpárosok számára sem biztonságos a végeláthatatlan kocsisorok mellett, a szmogban haladva. Felidézte, a Magyar Autóklub adatai szerint a Nagykörúti kerékpársáv kihasználatlan.

Ugyanis, miközben óránként átlagosan 125 kerékpáros halad a Nyugati pályaudvar és a Corvin-negyed között, ugyanennyi idő alatt mintegy 1700 autó használja a szakaszt. Eközben mindkét jármű számára egy-egy sáv áll rendelkezésre.

Ebben a helyzetben a Mi Hazánk arra kéri Karácsony Gergelyt, hogy ne büntesse az autósokat, például azokat a szülőket, akik gyermekeiket juttatják el az iskolába.
A budapestieket pedig  arra kérik, hogy segítsenek nyomást gyakorolni a főpolgármesterre azzal, hogy szignálják a Mi Hazánk petícióját.

Kapcsolódó cikkek