Mondja el a véleményét a Nagykörútról, kattintson

Mondja el a véleményét a Nagykörútról, kattintson

Online kérdőívben várja november 11-éig a budapestiek véleményét a Nagykörút jövőjéről a fővárosi önkormányzat, amely a válaszok alapján alakítja majd ki a Nagykörút megújítására vonatkozó koncepciót. Erről tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal pénteken a médiát.

Az online kérdőívet ezen az oldalon, ezen a címen lehet kitölteni.

A tervezés későbbi fázisában, 2021 elején, a konkrét elképzelésekről is elmondhatják majd a budapestiek a véleményüket.

Közölték: ez a fejlesztés túlmutat a közlekedési problémákon, ezért a főváros a Nagykörút komplex megújítását tervezi, amelynek célja a körút megkopott vonzerejének és presztízsének, kellemes és karakteres hangulatának helyreállítása, egy élhető és élettel teli körút kialakítása. Olyan helyszín, ahol egyszerre jó lakni, közlekedni, vásárolni, enni-inni, kikapcsolódni vagy épp boltot üzemeltetni. Céljuk, hogy a tervezés a szakmai és civil szervezetek és az érintettek folyamatos bevonásával és tájékoztatásával valósuljon meg – fogalmaztak.

A Főpolgármesteri Hivatal közölte: 2021 tavaszának végére készül majd el a koncepció, amely megalapozza a fejlesztési munkákat.

A szakmai és civil szervezetekkel közös szakmai workshop-sorozat is indul, hogy a tervezési folyamat konstruktív szakmai párbeszéd, “ötletelés és vita mentén új ötletekkel és impulzusokkal gazdagodjon”. A szakmai workshopokon való részvételre november 20-áig lehet jelentkezni.

Kapcsolódó cikkek