Debrecen is csatlakozik az Irodalom éjszakájához

Debrecen is csatlakozik az Irodalom éjszakájához

Idén a budapesti Radnóti Színház és a debreceni Csokonai Színház színészei olvasnak fel huszonkét ország irodalmából március 28-án Terézváros és Debrecen rendhagyó helyszínein.

A kortárs irodalmi részleteket összekötő tematika idén a családi fészek – közölte a Radnóti Színház. Az Irodalom éjszakája az EUNIC Hungary, vagyis az európai kulturális intézetek és nagykövetségek kulturális részlegeinek magyarországi hálózata és a Radnóti Színház szervezésében, a Cseh Centrum irányításával és Budapest Főváros támogatásával valósul meg.

A budapesti programnak Terézváros Nagykörút és Hősök tere közötti részén huszonhárom rendhagyó helyszín ad otthont: lesz köztük imaterem, műteremház, nagyköveti rezidencia, közösségi iroda, hotel, de még turkáló is.

A közönség a helyszínek között vándorolva 10-15 perces szövegrészleteket hallgathat meg félóránként; egy szöveg összesen nyolcszor hangzik el az est folyamán. A Radnóti Színház tagjain kívül olyan színészek társulnak a rendezvényhez, akik kötődnek a teátrumhoz.

Ebben az évben Debrecen is csatlakozik az Irodalom éjszakájához, a debreceni helyszíneken a Csokonai Színház színészei olvassák fel a budapesti helyszíneken is elhangzó szövegeket.

Az Irodalom Éjszakájának budapesti programfüzete ide kattintva érhető el.

Kapcsolódó cikkek