Az ellenzéki szövetség pártelnökei: folytatjuk a társadalmi vitát a közös ellenzéki programról

Az ellenzéki szövetség pártelnökei: folytatjuk a társadalmi vitát a közös ellenzéki programról

A héten újabb pártelnöki találkozóra került sor, amelyen az ellenzéki szövetség pártelnökei egyöntetű sikerként könyvelték el, hogy az elmúlt hetekben a választók és civil szervezeteknek hála több ezer építő jellegű javaslat érkezett a Közös Alap elnevezéssel június elején nyilvánosságra hozott és társadalmi vitára bocsátott közös ellenzéki programalaphoz.

“A pártelnökök mindenekelőtt köszönetüket fejezték ki azon állampolgároknak és civil szervezeteknek, akik javaslataikkal hozzájárulnak egy jobb és igazságosabb Magyarország megszületésének tervéhez.

Az eddigi tapasztalatok alapján a magyar társadalomban megvan az igény a közügyekbe történő valós beleszólásba és a döntéshozókkal történő tényleges konzultációra.

Ezért a pártelnökök elfogadták a Programbizottság azon javaslatát, miszerint a nagy társadalmi érdeklődésre való tekintettel a programvitát érdemes folytatni. A pártelnökök elkötelezettek abban is, hogy az ellenzéki szövetség a beérkezett javaslatokat már a részletesebb választási program, illetve a közös kormányprogram tervezetének elkészítéséhez felhasználja.

Ennek eredményeképpen a Közösalap honlap továbbra is aktív marad és folyamatosan várja a magyar választók építő kritikáit, annak érdekében, hogy 2022 után a közös nemzeti egységkormány intézkedéseivel egy szabadabb és demokratikusabb Magyarországon élhessünk”

– írta a DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP és a Párbeszéd közös közleményében.

 

Kapcsolódó cikkek