Áder Jánoshoz fordul Toroczkai László pártja

Áder Jánoshoz fordul Toroczkai László pártja

Egy 2006-os tüntetőre kiszabott börtönbüntetés miatt tiltakozik a Mi Hazánk Mozgalom, és kegyelmet kérnek számára az államfőtől.

Novák Előd, az ellenzéki párt alelnöke budapesti vasárnapi sajtótájékoztatóján elfogadhatatlannak nevezte, hogy egy 2006-os tüntetőnek kell börtönbe vonulnia Gyurcsány Ferenc akkori szocialista miniszterelnök helyett.

“Ha ez tényleg így lesz, akkor a Nemzeti Együttműködés Rendszerének hívott Orbán-rendszert sokkal inkább nevezhetjük a Gyurcsány Ferenccel történő együttműködés rendszerének, hiszen a Fidesz végül nem számoltatta el a volt kormányfőt és az akkori felelősöket”

– mondta.

Novák Előd – aki a sajtótájékoztatót az egykori tüntetővel együtt tartotta – azt közölte: Balogh Péternek 1 év 8 hónap börtönbüntetést kell letöltenie szeptember elejétől a tévészékház 2006 szeptemberi “ostromában” való részvétel és “egy egyszerű rongálás” miatt.

“Ekkora büntetést sem Biszku Bélára, sem más hasonló bűncselekményeket elkövetőre, akár gyilkosokra sem minden esetben szabnak ki”

– fogalmazott.

Elmondta, Gaudi-Nagy Tamás, a nemzeti jogvédők vezetőjeként Balogh Péter képviseletében egyéni kegyelmi kérvénnyel fordul Áder János köztársasági elnökhöz.

Balogh Péter elmondta, hogy az ítéletet nem tudja elfogadni. Közölte, a tévészékház ostromakor a “kiakasztott” bejárati ajtót tette arrébb több társával együtt, erről fényképek is készültek, és ezért a tettéért kapta a börtönbüntetést.

A Jobbiknak az ellenzéki önkormányzati választási összefogásban való részvételére vonatkozó kérdésekre válaszolva Novák Előd – aki az ellenzéki párt alelnöke és országgyűlési képviselője volt korábban – azt mondta: “egészen elképesztő, hogy azzal a Gyurcsány Ferenccel is képes összefogni a Jobbik, amellyel szemben létrejött”. A Jobbik

“Gyurcsány Ferenc csatlósává válva a balliberális összefogás részévé válik némi koncért, a mindenáron hatalomra kerülésért”

– tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek