Tordai Bence

A Párbeszéd feljelentést tesz hivatali visszaélés megalapozott gyanúja miatt

A Párbeszéd feljelentést tesz hivatali visszaélés megalapozott gyanúja miatt

A magyar embereket károsította meg a Fidesz-kormány azzal, hogy a korábban Simonka György fideszes országgyűlési képviselő és felesége vezette, mára felszámolás alatt álló Magyar Termés TÉSZ Kft.-től megkésve próbálta visszakövetelni azt a több mint egymilliárd forintot, amelyet a cég korábban az államtól kapott.

“A Fidesz-kormány kommunikációja szerint az állam ezt a pénzt megpróbálta ugyan visszaszerezni, miután a céget felszámolás alá helyezték, ám ennek részleteit sem akarták elárulni. A Transparency International végül peres úton megkaphatta az adatokat, amelyekből kiderül: az állam valóban követelte a több mint egymilliárd forint jogosulatlanul igénybe vett támogatás visszafizetését – ám az igénybejelentést határidőn túl tette.

A Párbeszéd elfogadhatatlannak tartja, hogy egy központi költségvetési szerv elmulassza a szükséges – és nem különösebben bonyolult – igénybejelentést határidőben megtenni. Ezzel ugyanis a magyar adófizetőket károsította meg, amit fokoz az a tény is, hogy a céget a költségvetési csalással vádolt Simonka György irányította, aki jelenleg is az Országgyűlésben ül a Fidesz színeiben.

A Párbeszéd feljelentést tesz hivatali visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Továbbá követeljük, hogy hozzák nyilvánosságra, hova tűnt a több mint egymilliárd forintos támogatás” – mondta Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese.

Kapcsolódó cikkek