Ő kapta a fiatal, sikeres nőket elismerő AmCham díjat

Ő kapta a fiatal, sikeres nőket elismerő AmCham díjat

Gyurkó Szilvia

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) az idén harmadszor adta át a Női Kiválóság Díjat. A zsűri ezúttal Gyurkó Szilvia, az UNICEF gyermekjogi igazgatójának teljesítményét ítélte a leginkább elismerésre méltónak.

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara közleménye szerint az AmCham Női Kiválóság Díjra, melynek idei témája a “Teljesítmény fiatalon” volt, nyár óta lehetett jelölni olyan 25-35 év közötti sikeres nőket, akiket egyelőre talán csak közvetlen környezetük – családjuk, barátaik, kollégáik – tartanak elismerésre méltónak és példaértékűnek.  Az idén, akárcsak tavaly és 2010-ben, közel 50 jelölés érkezett a pályázatra az ország számos városából. A pályázatok egytől-egyig sikeres, inspiráló és példamutató nőkre hívták fel a szakmai zsűri figyelmét – közölte az Amerikai Kereskedelmi Kamara.

A döntőbe öt hölgy került: Bársony Katalin, a Romedia Alapítvány ügyvezetője, Baska Barbara, designer, képzőművész, filmrendező; Dinók Henriett, az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont Jogtudományi Intézetének fiatal kutatója, Fellegi Borbála, a Foresee kutatócsoport alapító ügyvezetője és Gyurkó Szilvia, az UNICEF gyermekjogi igazgatója.

A fődíjat az AmCham hatodik Esélyegyenlőségi konferenciáján, november 15-én adta át Gyurkó Szilviának Dávid Péter, az AmCham ügyvezető igazgatója, Jádi Németh Andrea, a Díj zsűrijének elnöke, Mayer Zsolt, a MARS és Bresztyenszky Éva, a Morgan Stanley képviseletében.

Gyurkó Szilvia jogászként már nagyon fiatalon az ELTE oktatója lett. Éveken át az Országos Kriminológiai Intézet munkatársa, kutatásai, publikációi nagy visszahangra találtak a médiában. Mindeközben civilként is nagyon aktív tevékenységet folytatott. Volt a Család, Gyermek, Ifjúság Egyesület vezetője, jogi tanácsadóként dolgozott több kiemelt szervezetnél. Jelenleg az UNICEF jogásza, a nagy nemzetközi szervezet “magyarországi arcaként” folyamatosan kommunikál a legaktuálisabb ügyekben – olvasható az AmCham közleményében.

Kapcsolódó cikkek