fotó: pixabay.com

Díjazták a Magyarázat mindenre című filmet

Díjazták a Magyarázat mindenre című filmet

Reisz Gábor alkotása nyerte a legjobb film díját a 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Horizontok nevű szekciójában a forgalmazó Cirko Film szombat esti tájékoztatása szerint.
A díjat a fesztivál záróceremóniáján a Lidón vette át a rendező, akinek ez a harmadik nagyjátékfilmje.

A forgalmazó szerint a film velencei fogadtatása egyöntetűen pozitív volt. A Magyarázat mindenre egy 18 éves fiú botrányba torkolló érettségi vizsgájának történetén keresztül fest reális képet egy kettészakadt országról – írta a Cirko Film.

A főbb szerepekben Adonyi-Walsh Gáspár, Znamenák István, Rusznák András, Hatházi Rebeka, Sodró Eliza, Kizlinger Lilla és Urbanovits Krisztina láthatók – olvasható a közleményben.

A film rendezője és forgatókönyvírója Reisz Gábor, a társforgatókönyvíró Schulze Éva. A producer Berkes Júlia, a koproducer Prikler Mátyás, az executive producerek pedig Petrányi Viktória, Gyárfás Eszter és Sós Judit. Az operatőr Becsey Kristóf, a vágó Gorácz Vanda és Reisz Gábor. A film a Proton Cinema és az MPhilms gyártásában készült az AVF – Szlovák Audiovizuális Alap támogatásával. A Magyarázat mindenre október 5-én kerül a magyar mozikba, de szeptember 22-től premier előtti vetítéseken is látható.

Kapcsolódó cikkek