koronavírus elleni Pfizer-oltóanyagokat tartalmazó konténert pakolnak ki a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtéren 2021. december 14-én, fotó: Kovács Tamás/MTI

Megérkezett az első vakcinaszállítmány a kicsik oltásához

Megérkezett az első vakcinaszállítmány a kicsik oltásához

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren landoló, koronavírus elleni Pfizer-oltóanyagokkal a legfiatalabb korosztály oltására lesz lehetőség. Ez hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd reggeli híradójában.

Az 5-11 év közötti gyermekek immunizálása szerdán kezdődik, az érintett korosztályból első körben 69 ezren kaphatják meg a vakcinát. A szülők már napok óta regisztrálhatnak az interneten az oltásra.

A gyermekek kijelölt kórházi oltópontokon, valamint a házi gyermekorvosoknál kaphatják meg az oltást.

A német-amerikai fejlesztésű, koronavírus elleni Pfizer-BioNTech-oltóanyag, a Comirnaty-vakcina felvételére a szülők ide kattintva foglalhatnak időpontot.

A repülőtérről egy vecsési logisztikai központba vitték a vakcinákat.

Az M1 tudósítója a helyszínről arról tudósított, hogy ez az a központ, ahol szortírozni fogják és autókba helyezik a vakcinákat, amelyeket még kedden kiszállítanak, hogy szerdán országosan elkezdődhessen az 5-11 éves gyermekek oltása. Mintegy száz autó kezdte meg az oltóanyagok kiszállítását 9 órakor. Az első adag a budapesti Heim Pál Gyermekkórházba érkezett.

Kapcsolódó cikkek