forrás: pixabay.com

Csak eltakart arccal lehet utazni a fővárosi tömegközledési eszközökön

Csak eltakart arccal lehet utazni a fővárosi tömegközledési eszközökön

Lezárják a Margitszigetet, az Óbudai-szigetet és a Római-partot a hétvégére és április 27-től csak eltakart arccal lehet majd utazni a tömegközlekedés járatain. Ezt jelentette be Karácsony Gergely pénteken a Facebook-oldalán.

Az előző héthez hasonlóan kénytelenek lezárni most is a Margitszigetet szombaton és vasárnap reggel 9 és este 8 óra között – mondta el a főpolgármester videóüzenetében.

A főpolgármester közölte, hogy a III. kerületi polgármester hasonló módon jár el az Óbudai-sziget és a Római-part kapcsán. Bejegyzése szerint a futók, szigorúan betartva a 10 méteres követési távolságot, a kora reggeli és esti órákban ki tudnak menni sportolni a Margitszigetre.

“Ahhoz, hogy fokozatosan enyhíteni lehessen majd a járvány megfékezése érdekében bevezetett korlátozásokon, most további szigorításokra van szükség”

– mutatott rá.

Karácsony Gergely bejelentette azt is, április 27-től a fővárosi tömegközlekedést csak kendővel, sállal eltakart arccal, vagy maszkban lehet igénybe venni.

“A döntést a városvezetés Bécs példáját követve hozta meg, és ma úgy tudunk segíteni legjobban egymáson, ha így utazunk a közösségi közlekedés járatain”

– mondta a főpolgármester.

A Főpolgármesteri Hivatal közleményben tudatta azt is, Karácsony Gergely utasította a Budapesti Közlekedési Központot, hogy május 4-étől megnövelt járatszámmal készüljön az érettségik napjaira, csökkentve a tumultust a várhatóan növekvő utasszám ellenére.

A közlemény szerint a sportolás közbeni kötelező távolságtartásról a jövő héttől táblák is figyelmeztetnek a Margitszigeten.

A hivatal arról is tájékoztatást adott, hogy Budapest is csatlakozik ahhoz az európai szolidaritási akcióhoz, amelyet bukaresti művészek indítottak el és amelynek során fényfestést közvetítenek élőben a Városháza Facebook-oldalán este 9 óra 9 perctől.

Kapcsolódó cikkek