Koronavírus: miskolcon mobiljeggyel lehet buszozni, Budapesten leáll a libegő

Koronavírus: miskolcon mobiljeggyel lehet buszozni, Budapesten leáll a libegő

Péntektől Miskolcon is elérhető a mobiljegy a közösségi közlekedésben. Ezt közölte a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.. A BKV arról tájékoztatott, hogy a koronavírus-járvány miatt leáll a zugligeti libegő szombattól.

A gyorsított bevezetési eljárásnak köszönhetően pénteken már Miskolc helyi közösségi közlekedésében, az MVK Miskolc Városi Közlekedési Zrt. járatain is bevezették a közlekedési mobiljegyet, amely a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. szolgáltatása, a készpénzkímélő megoldás. A két társaság megállapodása alapján azokat az utasokat, akik az applikációban vásárolják meg jegyeiket vagy bérleteiket az MVK járataira, nem terhelik pluszköltségek, vagyis az elektronikus jegyek ára megegyezik a hagyományos, papíralapú jegyek árával.

A vonaljegyek mellett elérhető a napijegy, a 3 és 7 napos turistajegy, a bérletek közül pedig a hóközi típusú tanuló, nyugdíjas és általános díjtermékek vásárolhatók meg.

A közlekedési mobiljegyek használata a veszélyhelyzeti időszakban nagyban kiváltja a járművezetők és a pénztárosok jegy- és bérletértékesítési tevékenységét. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. mobilalkalmazásának segítségével a jegyek és bérletek bárhol, bármikor megvásárolhatók, akár közvetlenül a járat indulása előtt is. Az alkalmazások elérhetőek az MVK Zrt. weboldalán és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. honlapján.

“A nemzetközi trendeket követő, a közösségi közlekedés digitalizációját támogató, többek között a virológia kitettséget is csökkentő megoldást, a készpénzmentes közlekedési mobiljegy szolgáltatást a 100 százalékban állami tulajdonú Nemzeti Mobilfizetési Zrt. fejlesztette ki. A közlekedési mobiljegy megoldást korábban Budapesten, Tatabányán, majd a Volánbusz helyi és helyközi járatain vezették be”

– olvasható a társaság közleményében.

“A zugligeti libegő működésében, az utasok egészségének védelmében, szombattól további intézkedésig üzemszünetet rendel el a BKV”

– olvasható a közleményben.

A libegő leállításáról a Hegyvidéki Önkormányzat kérésére, Karácsony Gergely főpolgármester egyetértésével döntöttek.

Kapcsolódó cikkek