A sok bölcsisnek kell a hely

A sok bölcsisnek kell a hely

Bölcsisek játszanak

Az új szárnyban egyebek mellett két csoportszobát, vizesblokkot, illetve a meglévő épülethez vezető közlekedőt alakítottak ki. A bővítés révén huszonnégy férőhellyel, hetvenhatról száz főre nő az intézmény kapacitása. A nyolcvannyolcmillió forint összköltségű beruházásból a település nyolcmillió-nyolcszázezer forintnyi önrészt vállalt – tudatta a polgármesteri hivatal.

Meseliget

Meseliget bölcsőde

A ezer lelkes, nyolc településből álló kistérség központjává vált Veresegyházon egymás után több jelentős uniós beruházás is elkészült. Július elsején avatták a megújult főteret, a polgármesteri hivatal bővítéséből és az épületet körbeölelő tér modernizálásából álló nagyszabású projekt első ütemeként. A beruházás egymilliárd ötvenmillió forintos költségéből nyolcszázmilliót uniós, illetve állami forrásból fedeztek, a fennmaradó részt saját erőből teremtette elő a település.

Az elnyert uniós támogatásnak köszönhetően megszépült, új irodákkal és berendezéssel gyarapodott a hivatal, és szebb lett a környezete is. A főtér igazi városközponttá, kistérségi találkahellyé vált. A modernizált, térfigyelő rendszerrel ellátott városközpontban a tavasszal elkészült gyalogutakat és járdákat hónapok óta használják a helyiek.

Bölcsisek és egy ovónő

Az ország legrégebben, negyvenöt éve regnáló polgármestere, a Veresegyház élén álló Pásztor Béla (független) tájékoztatása szerint a városvezetés tervei között szerepel, hogy a polgármesteri hivatalt egy üzleteket is magába foglaló új szárnnyal toldják meg (ez lenne a kistérségi projekt második üteme). A munkálatokhoz szükséges körülbelül hatszázmillió forint még nem áll rendelkezésre, de előteremtik valahogy az összeget.

Kapcsolódó cikkek