fotó: pixabay.com

Új bölcsőde épül Harkán

Új bölcsőde épül Harkán

Huszonnyolc gyermek elhelyezésére alkalmas új bölcsőde épül a Győr-Moson-Sopron megyei Harkán a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program csaknem kétszázmillió forintos forrásából. Ezt tudatta a település polgármestere.

Duschanek Péter (független) közleménye szerint az intézmény megépítése segíti a községben és a település vonzáskörzetében élő kisgyermekes családok foglalkoztatását, javítja életminőségüket, a szolgáltatás elérhetősége pedig hosszú távon járul hozzá a gyermekvállalás ösztönzéséhez. Az új bölcsőde mintegy 260 négyzetméter alapterületű lesz, egy nevelési-gondozási egységgel és két csoportszobával. Az épület energiatakarékos lesz és teljeskörűen akadálymentes.

A százszázalékos támogatású beruházás összege nemcsak az építést, hanem a bútorok és eszközök beszerzését is magában foglalja.

A Sopron melletti több mint háromezer lakosú településen nincs bölcsőde. Az épület az óvoda szomszédságában lesz, amely megkönnyíti majd a beszoktatást is. Az építés várhatóan augusztus végén, szeptember elején kezdődik és jövő év augusztus végén fejeződik be.

Kapcsolódó cikkek