klarinét egy kottán, fotó: pixabay.com

Augusztus 18-án koncertet ad a Medikus Zenekar

Augusztus 18-án koncertet ad a Medikus Zenekar

Teljes létszámmal lép színpadra augusztus 18-án a Medikus Zenekar, a koncerten a Vox Mirabilis Kamarakórus közreműködésével Debussy és Mendelssohn művei szólalnak meg Dubóczky Gergely vezényletével a Pesti Vármegyeháza Díszudvarában.

“A koncerten Debussy Egy faun délutánja és a Petite Suite, valamint Mendelssohn Szentivánéji álom című művének részletei hangoznak el”

– közölték a szervezők.

A koronavírus-járvány kezdete óta először lép színpadra teljes létszámmal a Medikus Zenekar, amelynek tagjai közül számos fiatal szakember erő feletti munkát végzett a fertőzött betegek gyógyításában.

A Medikus Zenekar a Semmelweis Egyetem rendezvényeinek rendszeres résztvevője, de sikerrel szerepeltek többek között Bayreuthban, Svájcban, Budapesten a Zeneakadémián, a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében és a Müpában.

Tagjai elsősorban az orvosi egyetem hallgatói, valamint több hazai felsőoktatási intézmény diákjai.

A 12 évvel ezelőtt alakult együttes művészeti vezetője és karmestere 2009 óta Dubóczky Gergely. A Medikus Zenekar legutóbb március 10-én adott koncertet a Müpa Bartók Béla Hangversenytermében Dubóczky Gergely vezényletével a 250 éves Semmelweis Egyetem jubileumi rendezvényeként. A zenekar a koncert jegybevételét a Semmelweis Egyetem II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikája javára ajánlotta föl. Az összegyűlt több mint 3,5 millió forintból korszerű játszótér épül majd a klinikán a gyógyuló gyermekek számára.

Kapcsolódó cikkek