forrás: pixabay.com

Koronavírus: az olaszok már jobban állnak, mint a britek

Koronavírus: az olaszok már jobban állnak, mint a britek

A kedden ismertetett legfrissebb adatok szerint Nagy-Britanniában több halálos áldozata van az új típusú koronavírus okozta járványnak, mint Olaszországban. A brit kormány kedd esti tájékoztatóján ugyanakkor elhangzott, hogy a betegséghez köthető nagy-britanniai halálesetek száma is hetek óta folyamatosan csökken.

Dominic Raab külügyminiszter, aki a szokásos napi sajtótájékoztatót tartotta kedden a Downing Streeten, elmondta: az előző 24 órában 693-an haltak meg a koronavírus-járványban, így a nagy-britanniai halálos áldozatok száma 29 427-re nőtt.

Olaszországban – ahol hosszú ideig a legmagasabb volt a halálozások száma Európában – keddig 29 315-en haltak meg a koronavírus-járványban.

Angela McLean, a brit kormány tudományos főtanácsadó-helyettese azonban a grafikonokkal kiegészített keddi tájékoztatón elmondta, hogy a naponta bekövetkező nagy-britanniai halálesetek számának hétnapos mozgó átlagát mutató görbe – amely elsimítja a napi ingadozásokat – április közepe óta folyamatosan lefelé tart.

Kapcsolódó cikkek