fotó: pixabay.com

Emiatt is hasznos, ha odafigyel arra, mit eszik

Emiatt is hasznos, ha odafigyel arra, mit eszik

Helyes táplálkozással a klímaváltozás hatásai is mérsékelhetők, mivel a növények és zöldségek termesztésének ökológiai lábnyoma sokkal kisebb mint az állattenyésztésnek. Erről beszélt Antal Emese dietetikus az M1 aktuális csatornán pénteken.

“A fenntarthatóság egyre inkább előtérbe kerül majd, és ebben az élelmiszergyártóknak mellett a fogyasztóknak is felelősége van”

– fűzte hozzá a dietetikus, majd hozzátette, hogy általánosan az elkészített étel egyharmadát kidobjuk, ez pedig súlyos mértékben fogyasztja a Föld erőforrásait.

Elmondta azt is, hogy a táplálkozási ajánlás szerint a napi elfogyasztandók 75 százaléka gyümölcs-, zöldség- és gabonaféle kell, hogy legyen.

A műsorban elhangzott, a klímaváltozás hatásainak mérsékeléséhez a vöröshús- és cukorfogyasztást a felére kellene csökkenteni, míg a zöldség- és gyümölcsfogyasztást meg kellene duplázni.

Kapcsolódó cikkek