Újabb sikert könyvelhet el a Mol

Újabb sikert könyvelhet el a Mol

Idén ismét elismerően értékelte a Mol tevékenységét a Dow Jones fenntarthatósági index, ez már az ötödik alkalom, hogy a vállalat bekerül a felsorolásba. Erről tájékoztatta a Mol kedden a médiát.

A rangsor külön is megvizsgálja az upstream integrált olaj- és gázipari vállalatokat, ebben a kategóriában a Mol az 59 kiértékelt vállalat közül a legjobb 10 százalékban szerepel.

“Ezen kívül a Dow Jones indexe megerősíti, hogy a Mol továbbra is élen jár a kelet-közép-európai vállalatok között a fenntarthatóság területén. A Mol a rangsor egyetlen fejlődő piaci szereplője Európából”

– hangsúlyozták a közleményben.

A DJSI index olyan vállalatokat tesz rangsorba, amelyek kiemelkedő, nemzetközi gyakorlatnak megfelelő környezetvédelmi, társadalmi és társaságirányítási (ESG) gyakorlatot folytatnak. A DJSI a vállalatok fenntarthatósági teljesítményének elemzésén alapul.

Simola József, Mol csoport pénzügyi vezérigazgató-helyettese a közlemény szerint kiemelte: fontos megerősítés, hogy az évről évre élesedő versenyben is sikerült több területen előre lépni.

Kapcsolódó cikkek