tök, fotó: pixabay.com

Az is lehet ehető, ami nem szép, ne dobja ki

Az is lehet ehető, ami nem szép, ne dobja ki

Évente átlagosan hat kilogramm zöldséget és gyümölcsöt dob ki egy ember Magyarországon. Erről beszélt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóságának osztályvezetője az M1 aktuális csatornán.

Ecsedi István azt mondta, ennek fő oka az, hogy a pultokra kitett hibátlan gyümölcsök rászoktatták az embereket arra,  ami nem szép, az nem ehető.

“A termelőknek is sokat ki kell dobniuk, mert nem felelnek meg az áruházláncok minőségi feltételeinek”

– tette hozzá.

A pazarlás ellen a Nébih Vegyél számba címmel kampányt indított. A legalább év végig tartó kampány célja többek között, hogy tárolási tanácsokkal lássák el az embereket és a magyar termékek választására ösztönözzenek – mondta.

Kapcsolódó cikkek