fotó: pixabay.com

A béremelés a téma a tárgyalásokon

A béremelés a téma a tárgyalásokon

Folytatódott a bértárgyalás a BKV munkáltatói és munkavállalói oldal képviselői részvételével annak érdekében, hogy közelítsék álláspontjaikat a 2023-as béremeléssel kapcsolatban. Ezt közölte a BKV Zrt. az MTI-vel szerdán, a kétnapos egyeztetést követően.

A közlekedési vállalat felidézte, a menedzsment elkészítette a megállapodás tervezetét, amely az alapbér fejlesztésének mértékén kívül javaslatokat tartalmazott többek között a Budapest pótlék sávos bevezetésére, a szenioritási pótlék emelésére, valamint egy “kulcsember keret” biztosítására, amely a kulcspozíciókban dolgozó munkavállalók bérének kiemelésére adna lehetőséget. A szakszervezetek képviselői megfogalmazták meglátásaikat és javaslataikat a tervezettel kapcsolatban, javaslataik azonban “heterogének és nem azonos megoldás felé irányultak, ezért a kompromisszum érdekében a tárgyalásokat tovább folytatjuk” – írta a BKV Zrt.

“Tekintettel a januári bérkifizetés közelgő időpontjára a munkáltató gyors megoldást fog találni, hogy a munkavállalók már a januári bérkifizetéskor emelt összegű juttatásban részesülhessenek”

– olvasható a közleményben.

Kapcsolódó cikkek