Sikerült a magyar lányoknak

Sikerült a magyar lányoknak

A magyar női vízilabda-válogatott 20-7-re legyőzte a francia csapatot a Triesztben zajló olimpiai selejtezőtorna pénteki negyeddöntőjében, így a négy közé jutott, ahol már a kvótáért száll harcba szombaton.
Bíró Attila szövetségi kapitány Európa-bajnoki bronzérmes együttese a szombati elődöntőben az olasz csapattal találkozik majd, amely könnyed győzelmet aratott Izrael felett.

Eredmények, negyeddöntő:

Magyarország-Franciaország 20-7 (4-2, 3-1, 5-2, 8-2)
a magyar csapat gólszerzői: Keszthelyi 5, Illés 3, Garda, Leimeter, Szilágyi, Gurisatti és Rybanska 2-2, Vályi és Szücs 1-1

A magyarok Keszthelyi Rita találataival hamar 4-0-s előnyre tettek szert, és bár a franciák később két gólra felzárkóztak, a nagyszünetre visszaállt a négygólos különbség. A második félidőben tovább nőtt a differencia a válogatottak között, az ötgólos Keszthelyi vezette magyarok továbbjutása egy pillanatig sem forgott veszélyben.

“Könnyednek nem volt nevezhető az összecsapás, keményebb volt, mint egy edzés, de tökéletesen megfelelt arra, hogy a szombati nap előtt összerakjuk, ami a görögök ellen szétesett, főleg támadásban”

– mondta Bíró Attila, aki kemény meccsre számít szombaton a házigazda ellen.

Elmondta, bízik abban, hogy megfelelő lesz a bíráskodás, ugyanakkor hozzátette, az eddiginél legalább 20-25 százalékkal jobb játékra lesz szükségük ahhoz, hogy akár csak egy góllal, de legyőzzék az olaszokat.

további eredmények:

Hollandia-Kazahsztán 19-6 (5-1, 4-2, 4-0, 6-3)

korábban:

Olaszország-Izrael 15-6 (3-0, 3-1, 7-1, 2-4)
Görögország-Szlovákia 22-3 (4-1, 5-0, 7-2, 6-0)

Kapcsolódó cikkek