illusztráció

Így kezdik az évet a tornászok

Így kezdik az évet a tornászok

Három világkupa-versennyel indítják az évet a tornászok a 2021-es versenynaptár szerint, amely azonban a koronavírus-járvány miatt változhat.

Február végén Cottbusban, március első hétvégéjén Bakuban, majd Dohában kerül sor vk-viadalra. Magyarországon március második felében tartják a Matolay Elek nemzetközi emlékversenyt, amely egyben a női szuper csapatbajnokság első fordulója is lesz, ezután a férfiak szuper csb-je, majd a szerbajnokság következik – tájékoztatta a magyar szövetség pénteken.

Április 21-25-én Svájcban rendezik az Európa-bajnokságot, amelyen  jelen állás szerint olimpiai kvótát lehet szerezni.

Májusban Budapest-kupa, majd a bulgáriai World Challenge Cup szerepel a programban. Júniusban további két vk-verseny (Kairó, Eszék) lesz. Ezt követően hosszabb szünet következik, amelyet a tokiói olimpia szakít meg, ezen a kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia már biztosan érdekelt lesz. Az augusztust az Egyetemi Világjátékok (Universiade) zárják le, a szeptembert pedig a koperi világkupa nyitja. Az immár hagyományosnak mondható szombathelyi GP-re szeptember 23-26-án kerül sor. Októberben főként hazai országos viadalokat tartanak, majd következik a világbajnokság Japánban.

Novemberben a férfiak szuper csapatbajnokságának második fordulóját tartják meg, az év utolsó megmérettetése pedig a Mesterfokú-bajnokság lesz november 19-21-én.

Kapcsolódó cikkek