Bemutatta a jelöltjét az LMP

Bemutatta a jelöltjét az LMP

Kis-Szeniczey Kálmán kiskunfélegyházi önkormányzati képviselő az LMP jelöltje Bács-Kiskun megye 4. számú választókerületében.

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke pénteki, online is követhető sajtótájékoztatójukon a választókerület legesélyesebb jelöltjének nevezte Kis-Szeniczey Kálmánt, az LMP Bács-Kiskun megyei elnökét. A jelölt feladatának nevezte felépíteni és egyesíteni az ellenzéki szavazótábort a többi ellenzéki párt képviselőinek együttműködésével.

Emellett szükségesnek nevezte a csalódott kormánypárti szavazók és a bizonytalanok meggyőzését.

Kis-Szeniczey Kálmán a megoldandó feladatok közé sorolta és több évtizedes adóságnak nevezte Kiskunfélegyháza és környéke úthálózatának fejlesztését. Emlékeztetett a friss kormányhatározatra, amely a vidékfejlesztési forrásokat a korábbi európai uniós költségvetési ciklusban biztosított összeg három és félszeresére emelte. Véleménye szerint ezt a pénzt a korábbi időszakhoz képest “átgondoltabban és hatékonyabban kell elkölteni”, elsősorban zöld gazdaságfejlesztésre: zöld felületek növelésére, fásítási programok támogatására, a megújuló energiaforrások és a körkörös gazdasági modellre épülő programok felhasználására.

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke elmondta,tudatában vannak annak, hogy csak közös összefogással tudják leváltani a kormányt. Az LMP is elkötelezett abban, hogy részt vegyen az ellenzéki együttműködésben, éppen ezért mind a 106 egyéni választói körzetben egy ellenzéki jelölt áll majd a jelenlegi kormánytöbbség jelöltjével szemben.

“Kis-Szeniczey Kálmán rendületlenül és nagyon harcosan küzd a helyi emberek életminőségének javításáért és a zöld ügyekért”

– mondta.

Kezdeményezésére dolgozták ki a helyi klímatörvényt és indították el Kiskunfélegyháza fásítási, illetve babaváró programjait.

“Ökogazdálkodóként tapasztalatainak a jövő szempontjából is nagy jelentősége van, amelyet az Országgyűlésben is hasznosítani tudnak”

– tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek