Z. Kárpát Dániel

Z. Kárpát Dániel: önerőből kell talpra állítani a magyar gazdaságot

Z. Kárpát Dániel: önerőből kell talpra állítani a magyar gazdaságot

A külföldi munkaerő importjának visszaszorítását szorgalmazta csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, a párt országgyűlési képviselője.

Azt hangsúlyozta, hogy önerőből kellene újraindítani a koronavírus-járvány okozta válságból a magyar gazdaságot, ahelyett, hogy a harcias migránsellenes retorikát alkalmazó kormány százezrével enged be az országba külföldi munkavállalókat, négy év alatt mintegy ötszörösére emelve a számukat.

Az ellenzéki politikus szerint ehelyett a magyar fiatalok és inaktívak számára kellene életlehetőségeket teremteni, állásba segítve azokat is, akik “rossz helyre születtek”.

Továbbra is a multicégek érdekeit szolgálja ki ez a kormányzat a magyar munkavállalók létérdekei helyett, továbbra sem a valós hiányszakmákba érkeznek munkavállalók – kifogásolta Z. Kárpát Dániel, aki szerint a nemzetközi vállalatok “bemondása” alapján engednek be Magyarországra tömegesen külföldi dolgozókat.
Sürgette, hogy a “brutális” mértékű haszonnal dolgozó munkaerőkölcsönző cégek helyét állami közvetítők vegyék át, az így megtakarított összegek pedig jelenjenek meg a dolgozók bérében.

Szorgalmazta, hogy szülessenek olyan intézkedések, amelyek révén a legjobban képzett munkavállalóknak is megérje a külföldre menetel helyett az országban maradás.

“A Jobbik régi alapelve a szülőföldön boldogulás”

– hangsúlyozta Z. Kárpát Dániel, aki arról is beszélt: a “válogatós, vegytisztán neoliberális”, a felsőbb rétegeknek kedvező családpolitikát olyan módon kell “kiegyenesíteni”, hogy az minden szükséget szenvedőt támogasson.

Kapcsolódó cikkek