Z. Kárpát Dániel

A Jobbik visszaállítaná a cafetéria-rendszert

A Jobbik visszaállítaná a cafetéria-rendszert

A jobboldali ellenzéki párt "elképedve tapasztalja, hogy az iskolakezdés napjaiban, illetve a felvételt nyert felsőoktatási hallgatók költözésének heteiben mennyire érzéketlen a kormányzat."

“Mint ismeretes, a tavalyi évig olyan kedvezményesen adózó cafetéria-elemek álltak rendelkezésre, mint például az iskolakezdési támogatás, vagy a munkavállalók számára nyújtott lakhatási támogatás. Az idei kimutatások szerint a cégek elenyésző kisebbsége tudja csak kigazdálkodni ezeket a támogatásokat, mivel az utánuk fizetendő adók és járulékok 2019-re majdnem 80 százalékra (!) nőttek. Ráadásul bérjövedelemnek minősülnek, vagyis nem lehet utánuk kedvezményesen adózni.

Hasonlóan brutálisan magas teher sújtja az olyan régebben elterjedt juttatásokat, mint a helyi utazási bérlet- vagy a diákhitel-támogatás.

A fentiek miatt a Jobbik azt követeli a kormánytól, hogy állítsa vissza a korábbi cafetéria-rendszert, az iskolakezdési és lakhatási támogatási részét pedig tegyük adómentessé! Ily módon minden érintett család több tízezer forintos, biztos segítségre számíthatna. Az Orbán-kormány egyszer már cserben hagyta a munkából élő családokat, amikor megnyirbálta a kedvezményeket, most pedig a fennmaradt néhány támogatásnak is jelentősen megemelte az adóterheit. Ha igaz lenne a kormánypropaganda, miszerint hasít a magyar gazdaság, akkor nem okozhatna problémát a támogatások és kedvezmények visszaállítása” – fogalmazott Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke a közleményében.

Kapcsolódó cikkek