Z. Kárpát Dániel

A Jobbik visszaadná az elvett CSOK-os kedvezményeket

A Jobbik visszaadná az elvett CSOK-os kedvezményeket

A jobboldali ellenzéki párt régóta hangsúlyozza, hogy a CSOK használt lakások megvásárlásához biztosított támogatása "édeskevés": ennél jóval nagyobb mértékben drágultak az ingatlanok, így a vágyott, önálló otthon megszerzésének lehetősége kisebb, mint néhány évvel ezelőtt. Szerintük még egy háromgyermekes család is csak alig több mint kétmillió forint támogatást kaphat egy használt otthon megvásárlásához, ennyivel pedig évente, vagy akar hónapok alatt is nőnek a megfizetendő árak.

“Még rosszabb helyzetben vannak az egygyermekesek, akik egy átlagos méretű és árú lakáshoz 600 ezer forint támogatást kapnak, viszont a vásárlás után fizetendő illeték összege ennél magasabb. Éppen ezért a Jobbik törvényjavaslatot nyújt be, amelyben az érintett illetékek mértékét jóval a támogatási összeg alá vinné. Nem feledkezünk meg továbbá azokról a 35 év alatti, első otthonukat megszerezni vágyó fiatalokról, akik illetékkedvezményre jogosultak, viszont csak akkor, ha az ingatlan nem drágább, mint 15 millió forint.

A mi javaslatunk ezt a kedvezményes határt vinné fel 50 millióra, újabb több ezer magyar fiatalnak kedvezve, mivel egy átlagos budapesti panellakásért is gyakorta elkérnek 30-40 milliót.

Javaslatuk választóvonal elé állítja a kormánypártiakat is, hiszen amikor a Jobbik indítványáról szavaznak, visszaadhatják az elvett kedvezményeket az érintett polgároknak. Itt dől el, ki áll a jövő pártján, mert a jövőt nem lehet megállítani” – fogalmazott Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

Kapcsolódó cikkek