Lejár a Diákhitel 1 igénylési és keretemelési határideje

Lejár a Diákhitel 1 igénylési és keretemelési határideje

A szabad felhasználású Diákhitel 1 igénylésének és keretemelésének június 15-ei, hétfői határidejére hívta fel a figyelmet Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója.

Emlékeztetett, a kormány áprilisban döntött arról, hogy a koronavírus- járvány okozta helyzet miatt meghosszabbítja június 15-ig a határidőt; szintén eddig lehet az első szemeszterre visszamenőleg is igényelni a Diákhitel 1-et.

“A nehéz helyzetbe került felsőoktatási hallgatók akár 700 ezer forint szabad felhasználású, rendkívül kedvező kamatozású plusz forráshoz juthatnak, ha még hétfőn leadják az igénylésüket, akár papír, akár elektronikus formában”

– írta.

Azok a hallgatók, akik most leadják az igényléseket, akár két héten belül megkapják a Diákhitel Központtól az igényelt összeget.

“Aki kifut a határidőből, legközelebb már csak a 2020/2021-es őszi tanévben igényelhet ismét Diákhitel 1-et”

– tette hozzá.

“A Diákhitel 1 kamata továbbra is történelmi mélyponton, 1,99 százalékon áll”

– emlékeztetett Magyar Péter.

A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a rendkívül alacsony kamatnak és a diákhiteleknél alkalmazott családtámogatási intézkedéseknek köszönhetően a tavalyi azonos időszakival összehasonlítva, idén több mint 50 százalékkal több hallgató igényelt Diákhitel 1-et.

Csak tavaly több ezer édesanyának engedte el a Diákhitel Központ a fennálló diákhitel tartozás 50, illetve 100 százalékát a második és a harmadik gyermek megszületése után.

Közölte azt is, a teljesen kamatmentes, szabad felhasználású, maximum félmillió forintig igényelhető Diákhitel Pluszt hétfőig már több mint 13 ezren igényelték.

Kapcsolódó cikkek