Z. Kárpát Dániel

Jobbik: a kormány a bankok helyett válassza végre az emberek érdekeit

Jobbik: a kormány a bankok helyett válassza végre az emberek érdekeit

A Jobbik úgy fogalmazott a közleményében, hogy az egyik Magyar Nemzeti Bank ajánlásból kiderül, aki kilenc hónapnál hosszabb ideig élt a törlesztési moratórium, amúgy is futamidőt hosszabbító lehetőségével, annak hitele könnyen "átstrukturálttá" válhat, s elveszítheti "tiszta adós" minősítését, ami számos hátránnyal járhat.

“A hiteltörlesztési moratóriummal így is nagy baj, hogy bőven vannak “rejtett költségei”, hiszen lejárása után nem a részletek összege nő, hanem az egész hitel futamideje, így összességében az sokkal drágábbá és tovább fizetendővé válik. A kormány nem először választotta a bankok érdekeit az embereké helyett:

ők asszisztáltak a merénylettel felérő devizahiteles “rendezéshez”, a Fidesz hozta meg a felvételkori helyett a piaci árfolyamon történő forintosítás kifosztó törvényét, ők engedik évről évre áthárítani a tranzakciós illetéket.

Ezeken felül a járványügyi védekezés alapjába mindenki fizet, egyedül a bankok azok, akik a részüket az utolsó forintig leírhatják befizetendő adójukból. Most pedig ahhoz asszisztál a kormány, hogy a járványügyi veszélyhelyzet okozta gazdasági válságban önhibájukon kívül bajba került adósokra bélyeget süssenek.

Elvárjuk tehát, hogy megfelelő beavatkozással ennek elejét vegyék, valamint mondják fel végre a 2015-ben kötött paktumot, ahol vállalták, hogy az ügyfelek helyzetének rendezése érdekében egyetlen forintnyi terhet sem raknak a pénzintézetekre.

A Jobbik, mint magyar néppárt egy a jólétet mindenki számára biztosító gazdaság működéséhez nélkülözhetetlennek tartja a kereskedelmi bankok munkáját. Ezt ugyanakkor a közteherviselés, és nem a fideszes kivételezés alapján képzeljük el, mivel a mi világunkban az ügyfél, az ember soha nem kerülhet a céges érdekek mögé” – fogalmazott Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője.

Kapcsolódó cikkek