Vadai Ágnes (archív)

Vadai Ágnes: tudni akarjuk, hogy a kormány kiket figyelt meg illegálisan

Vadai Ágnes: tudni akarjuk, hogy a kormány kiket figyelt meg illegálisan

Erről beszélt hétfői online sajtótájékoztatóján a DK alelnöke.

Vadai Ágnes közölte: pártja írásbeli kérdéssel fordul a miniszterelnökhöz azon sajtóhírrel kapcsolatban, amely szerint egy izraeli kémszoftver felhasználásával figyeltek meg ellenzéki politikusokat, valamint “a szabad sajtó maradékát”. Az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnökeként azt is kezdeményezi, hogy testülete a nemzetbiztonsági bizottsággal közösen hallgassa meg Orbán Viktor kormányfőt, Varga Judit igazságügyi, valamint Pintér Sándor belügyminisztert.

“Hány embert hallgatott le és figyelt meg a kormány? Ki adott ezekre utasítást és ki fog ezek után lemondani?”

– sorolta kérdéseit.

Vadai Ágnes kijelentette: a szoftvert, amelyet terroristák és bűnözők megfigyelésére fejlesztettek, csak kormányok használhatják és számukra is csupán az izraeli védelmi minisztérium engedélyével lehet eladni. Szerinte ebből már tudható, hogy a kormány magyar állami szerveket használt fel az illegális eszközökkel végzett megfigyelésre.

“Magyarországon a rendszerváltás óta nem történt olyan, hogy az állam maga figyeli meg a kormánykritikus újságírókat és ellenzéki politikusokat, ilyen csak a legsötétebb diktatúrákban történik”

– fogalmazott.

Kapcsolódó cikkek