Vadai Ágnes

Vadai Ágnes: hosszú távon kell rendezni a rendőrök bérét

Vadai Ágnes: hosszú távon kell rendezni a rendőrök bérét

A honvédelmi és rendészeti bizottság DK-s alelnöke szerint sok rendőr kellemetlen meglepetésben részesült, amikor kiderült, hogy mivel a rendőrség nem tudott megállapodni a Volánbusszal, a megyei rendőrkapitányságok munkatársai többé nem kapnak bérlettámogatást. Azt írta, így számos rendőr ma nem, hogy nem keres többet, mint tavaly, hanem egyenesen kevesebb pénze marad, hiszen saját magának kell fizetnie az utazását.

“A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy már az év elején megszorítással kell szembesüljenek a rendőreink. A DK azt követeli a kormánytól, hogy ne ígérgessen, ne tűzoltásszerű juttatásokkal akarja kiszúrni a rendőrök szemét, hanem hosszú távon, kiszámítható életpályamodellel rendezze a rendőrök bérét!

A DK szerint elkeserítő, hogy miközben a Független Rendőr Szakszervezet tavalyi kutatása szerint is szinte minden második rendőr a felmondását fontolgatja, a kormány nem tesz semmit ennek megakadályozására.

A DK szerint nagy bajban lesz az ország, ha idén még több egyenruhását veszíti el, márpedig a Fidesz miatt pontosan ez fog történni” – fogalmazott Vadai Ágnes országgyűlési képviselő, a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke.

Kapcsolódó cikkek