Vadai Ágnes (archív)

Vadai Ágnes: a Pegasus-ügy egyedi engedélyeit és aktáit is adják ki

Vadai Ágnes: a Pegasus-ügy egyedi engedélyeit és aktáit is adják ki

A Demokratikus Koalíció (DK) nemcsak a Pegasus-szoftverre vonatkozó szerződéseket, de a programhoz kapcsolódó egyedi engedélyeket és az egyedi ügyek aktákat is meg akarja ismerni. Erről beszélt az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese.

Vadai Ágnes hétfői, online sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet egy cikkére, miután az adott portál azt írta, hogy a köztársasági elnök és családja védelmét ellátó Köztársasági Elnöki Őrség vezetőit is megcélozták az izraeli Pegasus kémszoftverrel, még 2019-ben. A politikus a cikkre hivatkozva azt mondta, hogy az egyik célpont az elnöki őrséget létrehozó és azt parancsnokként irányító Pomozi Sándor dandártábornok volt, de megfigyelték az elnöki őrség taktikai támogató csoportjának akkori vezetőjét, Viplak Attila törzszászlóst is.

“A célpontok olyan testőrségi vezetők voltak, akik a legrészletesebb információkkal rendelkeztek az államfő és családja hivatalos és magánprogramjairól”

– emelte ki a képviselő.

Az újabb megfigyelési botrány az “elmúlt 12 év orbánizmusának” egyik legmegdöbbentőbb és legtöbb kérdést felvető esete – fogalmazott. Mi indokolta, hogy az

“állampárt a testőrségén keresztül figyelje meg saját köztársasági elnökét is?”

– tette fel a kérdést Vadai Ágnes.

Hangsúlyozta, hogy Áder János pozíciójából kifolyólag valamennyi nemzetbiztonsági információnak a birtokában van.

“Vajon hova kerültek az így megszerzett információk és ki használta fel azokat?”

– kérdezte.

Kapcsolódó cikkek